آموزش صادرات

در تجارت خارجی و بازرگانی بین المللی، صادرات به فرایند انتقال کالا یا خدمات به خارج از مرزهای گمرکی کشور در قبال دریافت وجه یا کالای جایگزین اطلاق می شود. میزان بالاتر صادرات یک کشور نسبت به واردات کالا از مبادی مختلف نشان دهنده ی قدرت اقتصادی آن کشور و متضمن تراز مثبت تجاری در آن کشور هست. برای داشتن اقتصاد قدرتمند نیز ما نیازمند برقراری ارتباط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قوی با کشورهای مختلف هستیم.
مقاصد برتر صادراتی ایران نیز نعمولا کشورهایی همچون چین، ترکیه، امارات عربی متحده، عراق، هندوستان و ... بوده و در خیلی از مواقع نیز در قبال صادراتی که به این کشورها داریم، واردات گسترده انواع کالاها و خدمات را نیز از همین کشورها شاهد هستیم.
صادر کننده شخصی حقیقی یا حقوقی هست که دارای کارت بازرگانی یا مجوز بازرگانی از گمرک ایران بوده و حق انتقال کالاها یا خدمات از قلمرو گمرکی کشور به قلمرو گمرکی سایر کشورها را دارا می باشد.

آموزش صادرات

صادرات به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می شود

در صادرات به روش مستقیم، تولید کننده با دریافت کارت بازرگانی و پیدا کردن مشتری در بازارهای هدف صادراتی و برقراری ارتباط و بازاریابی صادراتی زمینه های لازم برای صادرات محصولات خود را فراهم می آورد.

در صادرات به روش غیرمستقیم، شرکتها، سازمانهای یا افراد و بازرگانان دارای تجربه در زمنیه صادرات، وظیفه صادرات کالاها یا خدمات شما بر عهده می گیرند. در روش غیرمستقیم شما بخشی از سود حاصل از فروش محصول را در اختیار این افراد قرار داده و با استفاده از تجربیات آنها کار صادرات خود را مدیریت می کنید. به شرکتهایی که این خدمات را ارائه می دهند شرکتهای مدیریت صادرات نیز گفته می شود.

کالاها برای صادرات در سه دسته طبقه بندی می شوند:
• کالاهای مجاز
• کالاهای مشروط
• کالاهای ممنوعه

• کالاهای مجاز صادراتی: کالاهایی هستند که صادرات آنها طبق شرع و قانون مشکلی نداشته باشد.

• کالاهای مشروط: کالاهایی که صادرات آنها ممنوع نبوده ولی برای صادرات آنها نیاز کسب مجوز از نهادهای دولتی و یا نیاز به پرداخت عوارض وجود دارد.

• کالاهای ممنوعه: کالاهایی که با توجه به قوانین اسلام و قوانین کشور، صادرات آنها ممنوع است. همچنین کالاهایی که باعث به خطر افتادن وضع بهداشتی، امنیتی و یا اقتصاد کشور می شود نیز ممنوعیت صادرات دارند.

• در حال حاضر 52 ردیف کالای ممنوعه وجود دارد.

صادرات به دو صورت قطعی و موقت انجام می پذیرد که در ادامه هر کدام از دو روش را برای شما توضیح می دهیم.
• صادرات قطعی: کالا به خارج از مرزها و قلمرو گمرکی کشور جهت مصرف یا فروش ارسال می شود.
• صادرات موقت: کالا به منظور تغییر یا شرکت در نمایشگاههای بین المللی خارج شده و ظرف مدت زمان مشخصی باید به کشور بازگردانده شود.

 

برای شروع صادرات به چه مدارکی نیاز داریم؟

• کارت بازرگانی معتبر به نام صادر کننده کالا که مدرک قانونی لازم برای شروع تجارت خارجی هست. و براساس ماده 2 قانون صادرات و واردات، اخذ کارت بازرگانی برای شخص حقیقی یا حقوقی لازمه ی تجارت خارجی هست.
• مجوز صدور کالا: در برخی موارد وزارت صنعت، معدن و تجارت موافقت کلی برای صدور کالا را اعلام نکرده است. در این صورت بازرگان باید نسبت به اخذ موافقت کلی اقدام کند.
• اخذ گواهی بهداشت و قرنطینه دامی و نباتی حسب مورد: گواهی بهداشت نباتی به عنوان سند سلامت بهداشتی نباتات هست که توسط سلزمان متبوع کشاورزی صادر می شود. گواهی بهداشت دامی هم طبق قانون هفتم دامپزشکی برای بازرگانانی که قصد صدور هر نوع دام زنده یا صادرات محصولات دامی را دارند توسط سازمان دامپزشکی صادر می شود.
• گواهی استاندارد: بسیاری از کالاها مشمول استاندارد اجباری کالاهای صادراتی هستند و برای این کالاها دریافت گواهی استاندارد اجباری می باشد.
• مجوز انرژی اتمی: بازرگانان برای صادرات ها یا شمش های چدن، دستگاههای گیرنده و فرستنده، آلومینیوم، روی، مس، نیکل، سرب، قلع، رادیوداروها، فولاد، ماشینهای لیزردار، تلفن همراه، انواع بی سیم ها، انواع لامپ ها، انواع لیزرهای پزشکی و ... نیازمند اخذ مجوز انرژی اتمی از سازمان مربوطه می باشند.
نکته: برای کالاهای مشمول استاندارد اجباری تست ریپورت ( آنالیز فنی محصول) ارائه می شود.
نکته2: برگه msds ( برگه اطلاعات ایمنی ) برگه ای است که اطلاعات کامل خطرات مواد شیمیایی در آن ذکر شده است. این اطلاعات شامل اطلاعات بهداشتی مواد شیمیایی و دستورالعمل اضطراری و ایمنی در هنگام حمل مواد است.
نکته3: تست مگنتی برای کالاهایی که خاصیت آهنربایی دارند به کار برده می شود و کالاهایی که خاصیت آهنربایی دارند را در میدان مغناطیسی قرار می دهند و اگر از حدود 10% رد شود امکان ترخیص وجود ندارد.

• اخذ کواهی مبدا: اتاق بازرگانی بعد از مشاهده فاکتور فروش و پروانه صادراتی و بارنامه حمل اقدام به صدور گواهی مبدا می نماید.
• بیمه کردن کالاهای صادراتی: در بحبوحه حمل کالای صادراتی به گمرک و تعیید تکلیف، اظهارنامه صادراتی، باید کالای صادراتی خود را بر اساس ضوابط بین المللی بیمه کرد.